Встановлення істини у справі про вчинення ДТП

        У березні 2024 року водій автомобіля AUDI перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння рухаючись однією з автодоріг Івано-Франківської області, проїжджаючи заокруглену ділянку автодороги допустив виїзд керованого ним автомобіля за межі проїзної частини дороги та наїзд на дерево. Внаслідок даної дорожньої-транспортної пригоди пасажири автомобіля отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
         В ході проведення досудового слідства водій намагаючись уникнути відповідальності надавав пояснення про те, що керований ним автомобіль виїхав за межі проїзної частини дороги через «нібито» раптовий розрив шини під час руху. Так, дійсно на час проведення слідством огляду місця події колесо автомобіля було пошкоджене та мало пробій, що значно ускладнювало слідству спростувати дану версію та притягнути водія до відповідальності.
         З метою встановлення обставин дорожньо-транспортної пригоди (зокрема часу пошкодження шини автомобіля) до Івано-Франківського НДЕКЦ МВС слідством було призначено судову інженерно-транспортну експертизу за експертною спеціальністю 10.3 «Дослідження деталей транспортних засобів». В ході проведення судової експертизи, експерт провівши дослідження, з урахуванням зафіксованої на огляді місця події слідової інформації, встановив, що пневматичний вибух колеса відбувся саме внаслідок контактування з деревом, тобто вже після виїзду автомобіля за межі проїзної частини дороги.
         Таким чином, завдяки професіоналізму експертів під час ретельного дослідження об’єктів та проведених експертиз, вдалося встановити обставини дорожньо-транспортної пригоди та найдорожче – істину.