Семінар на тему «Документування дорожньо-транспортних пригод»

       Днями в Івано-Франківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України відбувся семінар на тему «Документування дорожньо-транспортних пригод».
В даному заході прийняли участь працівники сектору автотехнічних досліджень Івано-Франківського НДЕКЦ МВС та слідчі підрозділів Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.
        Семінар відкрив та виступив зі вступним словом заступник директора Івано-Франківського НДЕКЦ МВС Мицкан Руслан Володимироич та начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Івано-Франківській області Маланчин Любомир Емільович.
У ході заходу із працівниками слідчих підрозділів було проведено заняття, під час якого розглянуто питання тактики проведення огляду місця події за фактом ДТП, можливості судової фототехнічної експертизи під час розслідування справ ДТП, а також було проведено презентацію практичного посібника виданого ДНДЕКЦ МВС «Слідчий експеримент: наїзд транспортного засобу на пішохода». Окрім цього, працівників слідства було ознайомлено з можливостями проведення в Івано-Франківському НДЕКЦ досліджень із встановлення параметрів руху ТЗ перед подією ДТП шляхом дослідження модуля контролю системи безпеки транспортних засобів з використанням обладнання BOSCH.
       Проведення подібних семінарів є дуже корисним, адже спілкування всіх зацікавлених сторін сприяє налагодженню дієвої співпраці задля ефективного, якісного та своєчасного розслідування кримінальних проваджень за фактом ДТП.